Dagbesteding+

Een revolutionaire nieuwe kijk op dagbesteding.

In tegenstelling tot de meer klassieke dagvulling, bieden wij deelnemers een interactieve dag vol afwisselende activiteiten gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je werkt doelgericht aan je eigen vitaliteit. Wij helpen je vooruit naar een persoonlijk resultaat met minder beperkingen en meer eigen regie.

Ons programma is een compleet programma en verbindt sociale, mentale en fysieke onderwerpen aan elkaar. Bij ons leer je jezelf en je eigen mogelijkheden beter kennen, word je mentaal sterker en kan je veranderingen beter aan, train je je lichaam zodat je beter en veiliger kunt bewegen en maak je nieuwe vrienden. En het is vooral leuk! Met recht dus dagbesteding+.

Een ontmoetingsplek bij uitstek!

Bij onze dagbesteding voel je je thuis en deze staat in het teken van ontmoeting en ontspanning. Zoals zang, muziek en dans. Zij geven ontspanning en zijn tegelijkertijd goed voor je motorische vaardigheden en ademhaling. Bovendien vertragen zij de ontwikkeling van dementie.

Maar interactieve games, eenvoudige spellen en ons eigen Fit-Spel zijn gericht op onderling verbinding maken, samenwerken en kunnen accepteren dat je wint of verliest.

Kan jij de wereld

nog steeds aan?

Je wilt je leven lang jezelf blijven ontwikkelen, meer zelfregie en minder afhankelijk van anderen. Stilstand is immers teruggang. Elke verandering is een complex proces. Weten wat je wilt, gemotiveerd blijven om vol te houden. Met een steuntje in de rug en een duwtje in de juiste richting kan jij de hele wereld weer aan.

Daarvoor heb je kennis nodig. Over zelfmanagement, coping, gezonde voeding, het functioneren van je lichaam en geest. Begrijpelijke en toepasbare kennis waar je vandaag al mee aan de slag kan.

Hoe stevig sta jij in je schoenen?

Elke beweging vraagt om inspanning. Gericht op stabiliteit, zodat je niet valt. Op flexibiliteit, zodat je je dagelijkse bewegingen kunt doen. Op coördinatie, zodat je weer kunt opstaan als je bent gevallen. Op conditie, zodat je kunt wandelen en fietsen zonder onmiddellijk uitgeput te zijn. Op kracht, voor spierbehoud en botdichtheid. Alles gericht op een beter weerstandsvermogen om de effecten van chronische problemen te kunnen terugdringen.

Dat doe je natuurlijk niet de hele dag! Dat doseren wij, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en niet uitgeput raakt. En uiteraard geeft elk resultaat je een heerlijk gevoel van voldoening en is het leuk om met anderen samen te doen.

Eet wat je weet.

Variatie in gezond eten en drinken is de basis van vitaliteit. Niet zozeer vanuit ingewikkelde diëten maar vanuit bewuste keuzes. Wij maken het gemakkelijk en verbieden niets. Wij openen je ogen en laten je zien wat er allemaal mogelijk is en lekker smaakt.

Het samen bereiden van de maaltijd met je groepsgenoten is reuzegezellig. Voorbereiden, koken maar ook samen aan tafel en het corvee achteraf. Als het zo uitkomt, nodig je een extra tafelgenoot uit.

Doe je mee? Dit staat voor je klaar.

Er zijn twee modellen voor de dagbesteding: van 9:30 – 15:30, inbegrepen de lunch en van 11:00 – 18:00, inclusief de lunch en de warme avondmaaltijd.

Je krijgt in een klein team, van maximaal 8 deelnemers, in verschillende thematische ruimtes een gevarieerd aanbod aan beweging en ontspanning, aan kennisdeling, eten en drinken. En heel veel gezelligheid.

Dagbesteding is er bij ons niet voor elke dag. Dat levert vaak teveel prikkels op en het is beter om dit te beperken tot 1 à 2 dagen per week. Als dàt teveel is, maken wij individuele afspraken voor 1 à 2 dagdelen. Uiteindelijk moet je er baat bij hebben, het blijft maatwerk.

Hoe wordt dit voor jou bereikbaar?

Dagbesteding wordt gefinancierd door de overheid. Dat kan vanuit de zorgorganisatie waar je Zorg in Natura (ZiN) van krijgt of vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB). Voor dagbesteding vanuit een PGB moet je een indicatie hebben. Onze zorgregisseur kan je bij de aanvraag hiervoor ondersteunen.

Is je nog geen indicatie toegewezen maar je wilt alvast deelnemen, dat kan! Dit kost €35,00 per keer en dat kan voor maximaal 2 maanden. Normaliter de aanvraagperiode voor een indicatie.

De kosten voor consumpties en maaltijden zijn inbegrepen. Als je mantelzorger wilt mee-eten dan kost dat €4,00 voor een warme maaltijd.

Meer weten?